Makgadikgadi National Park

Juli 2013. De éénmansbemanning doet zijn best om het overzetveer in de stromende Boteti rivier stil te houden. De oprit is steil en we zijn opgelucht als de auto veilig bovenop staat. Het is een korte reis naar de overkant, want het water is al zover gezakt dat het veer niet bij de oever kan komen. De afrit zien we vanuit de auto niet, maar deskundig worden we de rivier in gewenkt en kunnen dan het Makgadikgadi National Park inrijden. Op weg naar de camping komen we olifanten en een grote kudde Burchell’s zebra’s tegen met hun typerende lichtbruine schaduwstrepen. De leider vindt dat we te dicht bijkomen en geeft het sein tot vluchten. Eén jong raakt wat achter. Die moet straks zijn moeder weer terug zien te vinden aan de hand van haar speciale streepjescode. Het patroon is hem direct na de geboorte ingeprent, doordat de moeder met haar lichaam hem een tijdje afschermde  van de rest van de kudde.

 

 

De camping is ruim en redelijk bezet. In de vallende schemering flakkeren steeds meer kampvuren op. Tussen de struiken zien we nog net het glinsteren van de rivier. De volgende dag trekken we verder langs grazende wildebeesten, een giraffe en tientallen aasgieren. Ongemerkt slaan we hier en daar een zijweggetje in tot we merken dat we de weg volledig kwijt zijn. De bomen en struiken om ons heen lijken overal hetzelfde. Als zebrajong zouden we het niet lang maken. Gelukkig hebben we een GPS.

 

Een bezoek aan Makgadikgadi National Park is opgenomen in onze voorbeeldreizen:

Natuur en Cultuur khudugabotswanaselfdrives.com/nature.html

Edelstenen khudugabotswanaselfdrives.com/gem.html

3 Responses to “Makgadikgadi National Park”

  1. Elja schreef:

    Gelukkig dieGPS is zou de weg nooit weer terug kunnen vinden

  2. Marianne Sprey schreef:

    We hebben inderdaad al veel plezier van de gps gehad. Ook vinden we het een geruststellend idee dat we bij eventuele pech onze coordinaten kunnen doorgeven. We gaan nog weleens van het hoofdspoor af en dan zijn we niet zo makkelijk vindbaar!

  3. Jeany schreef:

    Op deze prozaïsche Hollandse maandagochtend genoten van jullie verhalen en prachtige foto’s! Ze hebben me van het werk afgehouden, dus ik ga nu rap aan de slag.

Geef een reactie