En… werken jullie nog?

De telefoon gaat:

I have here two clients of you who want to check in, but there is no payment”.

Even denk ik dat Jan ontploft, maar gelukkig is hij nog in staat om vrij beleefd te reageren met:

I have paid a month ago and sent you about a dozen mails to ask for confirmation. This week I even phoned you twice and yesterday you finally sent the receipt. So how can you tell me there is no payment!

 

Ook aardig is het volgende mailverkeer:

 “We like to book a campsite for two clients, in  12 July, out 14 July (2 nights).”

“Thank you for the booking, I have made a reservation for 12 June, out 13 June.”

“Thank you for the reservation, however we requested 12 July instead of 12 June and 2 nights, instead of one. Can you please adjust?”

 

Gelukkig zijn bovenstaande mails uitzonderingen, maar wel gaan er diverse berichten over en weer voor een overnachting definitief geboekt en betaald is. Een reis duurt gemiddeld 19 dagen met gemiddeld 16 verschillende overnachtingen.  Daarbij komen dan nog de telefoontjes, bij voorkeur op zondag:

We zitten vast in het zand!”

Het is 40 graden en de koelkast doet het niet en nu zitten we met warm bier en bedorven vlees in de Kalahari.”

We vinden het zo eng, want we staan hier helemaal alleen op de camping en de olifanten zijn vlak bij.”

Al met al, zijn onze dagen flink gevuld en schiet een vrij weekend er regelmatig bij in. We waren dan ook enigszins geschokt, toen een aspirant klant ons op de vakantiebeurs vroeg:

en.. werken jullie ook, naast deze reisjes?”

 


Eerlijkheidshalve moeten we wel bekennen, dat onze werkdagen vaak onderbroken worden. Als bijvoorbeeld onze tuinman, Mike, een pofadder signaleert, of als een zwarthalsbaardvogel van buurvrouw’s papaya smult, gaat dat even voor. En het uitzicht op de rivier, het geknor van nijlpaarden en de roep van de visarend, bezorgen ons nog dagelijks een vakantiegevoel tijdens onze koffie- en lunchpauzes. Maar verder is het echt werk, heus waar.

14 Responses to “En… werken jullie nog?”

 1. Elja schreef:

  Leuk om weer wat van jullie te lezen we zitten nu zelf in
  Oostende 14 dagen vakantie tot nu toe zon zee strand fietsen lopen en heeerlijk luieren goed vol te houden.

 2. Marianne Sprey schreef:

  Klinkt goed! Veel plezier nog.

 3. conny schreef:

  haha, zo herkenbaar, maar het is nog steeds de moeite waard;-). Jullie bezorgen de mensen die bij jullie boeken een geweldige vakantie al lees ik uit de telefoontjes die jullie krijgen dat je misschien nog meer moet doen aan verwachtingsmanagement hoop dat jullie het nog een aantal jaren volhouden, dan komen wij vast nog een keer terug. Nu eerst staat zuid Amerika op de planning voor volgend jaar. Groetjes aan Mike en geniet nog van jullie heerlijke stekje.

 4. Marianne Sprey schreef:

  Hartelijk dank voor je reactie. We denken nog lang niet aan stoppen, vooral niet nu we weten dat jullie van plan zijn om nog een keertje terug te komen! We zullen de groeten doen aan Mike en jullie veel plezier met de voorbereidingen voor Zuid Amerika.

 5. Freddy Vergouwen schreef:

  Dag luitjes in Botswana,
  altijd weer geweldig om iets van jullie te horen, Afrika blijft
  trekken. Maar ook de rest van de wereld, zo hebben wij
  in het voorjaar een bezoek aan China en Tibet gebracht.
  Een totaal andere wereld met veel kultuur,natuur en
  geschiedenis, we hebben er erg van genoten.

  We wensen jullie veel plezier en een goede gezondheid om
  dit nog lang te mogen doen.
  Zonnige groeten uit Utrecht, Freddy

 6. Marianne Sprey schreef:

  Ook leuk om op deze manier jullie nog een beetje te volgen! Het zal vast een heel bijzondere belevenis zijn geweest: China en Tibet. Fijn dat jullie er zo van genoten hebben. En ook jullie een hele fijne tijd met goede gezondheid toegewenst.

 7. Henk schreef:

  Het is een hele toer om al jullie gasten en bemiddelaars tevreden te houden. Maar ja, je moet wat over hebben voor (vrijwel) elke dag een beetje vakantiegevoel. Echter als je alle vogels die een lekker hapje willen ook nog wilt wegjagen, dan kun volop werk krijgen. Wij zijn gestopt met hinderen van mooie snoepers zoals Vlaamse gaaien, hoornaars, enz. in onze appelboom. De druiven kunnen we gelukkig met zakjes beschermen tegen de merels. Zou dat ook een idee zijn voor de papaja’s van de buurvrouw?

 8. Marianne Sprey schreef:

  Dank je wel voor je reactie! Gelukkig houden we ons niet zozeer bezig met het wegjagen van vogels, maar vinden we het leuk om te zien hoe ze in een sneltreinvaart zo’n papaya leeg eten. Een netje zal niet meevallen, want de bomen worden wel zo’n 5 meter hoog. Het is dus vooral zaak om op het juiste moment de papaya met behulp van een stok los te maken en op te vangen.

 9. Dirk Wolse schreef:

  Dag,
  Even dacht ik dat de aanhef op mij sloeg. Inderdaad mijn
  Pensioen is ingegaan, dus tijd voor niks doen. Al beweert
  Iedere pensionado dat daar niets van komt. Bedankt voor
  Jullie bericht, altijd leuk

 10. Marianne Sprey schreef:

  Leuk om iets van je te horen. We horen ook graag terug of er veel terecht komt van het niets doen! In elk geval veel plezier en een mooie tijd toegewenst in deze nieuwe levensfase.

 11. Jeany schreef:

  Wat een mooie foto’s weer. Geniet ik elke keer van.
  Dat het geen koolmeesje was, kon ik vermoeden en zien, maar de toelichting papaya was niet overbodig. Nu de nieuwe oogst appels hier in Nederland weer binnenkomt, zag ik er een Delbare appel in :-).

 12. Marianne Sprey schreef:

  Leuk om te horen! Ik kan me voorstellen dat je niet direct aan een papaya denkt. Bij ons is het net andersom, want appelbomen doen het hier niet.

 13. Willy schreef:

  Wat leuk om weer wat te horen en wat een mooie foto’s.
  Na een motorvakantie in Schotland met prachtige natuur, maar wel erg NAT, wordt het verlangen om eens bij jullie langs te gaan steeds groter. Maar voorlopig blijft het leuk jullie belevenissen te lezen.

 14. Marianne Sprey schreef:

  Voor nattigheid hoef je hier in de periode van mei tot oktober inderdaad niet bang te zijn! Het zou natuurlijk vreselijk leuk zijn als je een keer langs zou kunnen komen!

Geef een reactie