Huisdieren

Shaya en Sipho, onze twee bejaarde honden, hebben het naar hun zin in Maun. Ze zijn de lange vliegreis naar Johannesburg en de nog langere autorit naar Maun goed doorgekomen. We hebben nog steeds nachtmerries van alles wat er rond hun vervoer geregeld moest worden, maar het is allemaal gelukkig goed afgelopen.

Vanwege het hete klimaat maken we ’s ochtends vroeg altijd een lange wandeling. Het eerste stuk langs de rivier moeten de honden aangelijnd om te voorkomen dat ze worden opgegeten door de krokodillen, zoals een paar buurhonden is gebeurd. Terug door de bush mogen ze wel los. Shaya vindt dan vaak een bot waar hij mee weg draaft en Sipho gaat graag de eekhoorntjes achterna die hem vervolgens vanuit de boom uitlachen. Helaas komt na ruim een half jaar bij Shaya de kanker terug waar hij eerder voor behandeld is en moeten we hem in laten slapen. We hebben veel goede herinneringen aan deze lieve en eigenwijze hond.

Om Sipho gezelschap te houden, halen we een puppy uit het asiel. Ondanks wekenlang verblijf in een kennel is het een levendig hondje, gelukkig met de hele wereld en vooral met zichzelf. De naam Happy is dan ook snel gevonden. Sipho moet niet veel van hem hebben. Maar Happy trekt zich niets aan van zijn gegrauw en daagt hem net zolang uit tot hij van ellende toch maar mee speelt.

Naast Happy moet Sipho nog een nieuwe huisgenoot accepteren. De manager van de Pep (een soort Zeeman) duwt ons een zwerfkatje in handen dat zich in de winkel heeft verstopt. Ook hier hoeven we niet lang na te denken over een naam. De eerste weken wil Pep niets van ons weten. Maar tegenwoordig ligt hij graag op schoot en speelt veel met Happy.

 

Geef een reactie