Kinderen en kleinkinderen op bezoek: deel 1

Vol ongeduld zien we de passagiers uit het vliegtuig komen. Nog even en dan kunnen we onze zoon, schoondochter en kleindochters in de armen sluiten. Er komen heel wat mensen naar buiten, maar niet degenen op wie we wachten. Ongerust spoedden we ons naar de helpdesk. Het gezin staat niet op de passagierslijst. We bellen angstig hun mobiele nummer. Een opgewekte schoondochter neemt op.

 

Waar zijn jullie toch…, “ roepen we bezorgd.

In de trein naar Schiphol. Wat dachten jullie dan?”

 

We staan een dag te vroeg op het vliegveld.

 

Als ze er eindelijk zijn, breekt een heerlijke tijd aan. Zelfs de natuur werkt mee. Aan de overkant van de rivier zit het vol gieren en maraboes die zich al ruziemakend tegoed doen aan een dode koe. Zodra het gaat schemeren, wordt hun gekrijs overgenomen door een luidruchtig koor van kikkers en cicaden, begeleidt door nijlpaardengebrul en het decrescendo van de pearl spotted owl.

 

Dankzij de hartelijke eigenaren van Elephant Bush Camp, kunnen we met zijn allen een nachtje de Delta in. Ze plannen ons in op een dag dat er geen andere gasten zijn, zodat dravende voetjes en opgewekte kreten niemand storen. Ook regelen ze voor het eerste deel van de reis een safari auto met dubbele cabine, zodat de meisjes veilig vervoerd kunnen worden. Ik maak me wat ongerust over het tweede deel, de mokorotocht, maar de kleintjes gedragen zich voorbeeldig. Kennelijk rusten ze uit van rijden en varen, want na de lunch blijken alleen de volwassenen behoefte te hebben aan een middagdutje. Als het niet lukt om hun ouders in beweging te krijgen, zoeken ze het zand op. Het is verbazingwekkend hoeveel ze met hun kleine schepjes rond kunnen strooien, want binnen no time is de vloer van de “eetzaal” bedekt. Inderdaad maar goed dat er geen andere gasten zijn.

 

9 Responses to “Kinderen en kleinkinderen op bezoek: deel 1”

 1. Jeany schreef:

  Wat leuk dat jullie dit met elkaar hebben kunnen doen!

 2. Leendert schreef:

  Wat een leuk verhaal. En wat een enige kleinkinderen hebben jullie!

 3. Marianne Sprey schreef:

  Ja, we hebben er erg van genoten!

 4. Marianne Sprey schreef:

  Helemaal mee eens!

 5. Frida schreef:

  Wat heerlijk en bijzonder, met de kinderen en kleinkinderen.
  En waarom verbaast het me niet dat jullie een dag te vroeg op het vliegveld stonden, haha 🙂

 6. Elja schreef:

  Wat klikt het allemaal gezellig
  Leuke meiden

 7. Maya schreef:

  Geweldig dat jullie kinderen en kleindochters bij jullie zijn geweest. En wat een leuk stel is het!

 8. Willy schreef:

  Wat fijn dat ze konden komen, schatjes van kleinkinderen zo te zien. Leuk om te lezen en te zien.

 9. Adrie schreef:

  Lieve Marianne en Jan,
  En daar sta je dan, vol verwachting. En dan zijn ze er niet!
  Gelukkig, dat alles verder allemaal goed is gegaan en zo leuk is geweest. Ik heb genoten van jullie berichtjes en de foto’s! Ook in deel 2. Hartelijke groeten, Adrie

Geef een reactie