Long time no see 2

Voor we Swaziland verlaten, bezoeken we het wildpark Mlilwane. Dankzij de afwezigheid van grote katten, kan rustig uitgestapt worden om dichter bij een groepje zebra’s te komen. Bij de krokodillen houden we echter eerbiedig afstand. En dan is het tijd om op weg te gaan naar Maun. Onze eerste stop op de lange reis is bij warm waterbaden. Terwijl onze kleinzoon zich in het kinderbad vermaakt, racen zijn ouders van de glijbaan. Terug bij ons huisje worden we verwelkomd door zwijntjes, die meteen op de tablet worden vastgelegd.

 

 

Onze laatste overnachting is vlakbij een waterbron. Al snel komt er een olifant aangewandeld. De vriend van onze dochter haalt verrukt zijn camera. Even later wordt het opgewekte gekoer van een stel duiven plots onderbroken door een machtig getrompetter en een luid geschreeuw. We rennen op de herrie af en zien nog net hoe vriend zichzelf over de leuning van de veranda werpt, terwijl een geïrriteerde olifant op een drafje de bush in verdwijnt. Tijdens het filmen had hij niet gemerkt dat hij op het pad van de olifant stond. Evenmin had hij gezien dat het beest, dat door de zoeker nog aardig veraf leek, inmiddels zo ongeveer voor zijn neus stond.

 

Na alle enerverende ervaringen is Maun een oase van rust. Onze gasten genieten van de zon, het zwembadje en het voeren van de kippen. We zijn bezorgd dat de vakantie nogal saai eindigt en stellen voor om nog een nachtje de bush in te gaan. Maar ze hebben genoeg beesten gezien. In plaats daarvan gaan we op zoek naar een lokale kapsalon waar onze dochter een prachtige haardos krijgt ingevlochten.

 

 

Opa, oma, daaag… opa, oma, daaag… “ onze kleinzoon kan er niet genoeg van krijgen en komt steeds terug lopen om nog een keertje naar ons te zwaaien en te beloven dat hij morgen weer komt om de kipjes te voeren. Van long time no see heeft hij geen weet.

7 Responses to “Long time no see 2”

 1. Freddy Vergouwen schreef:

  Dag luitjes, het ziet er weer geweldig uit. Wij gaan in oktober voor 4 weken naar Uganda, fijn om oude bekende weer te ontmoeten.

  Hartelijke Groeten uit een warm Nederland.

  Freddy Vergouwen

 2. Elja schreef:

  Wat zullen jullie genoten hebben met en van elkaar
  En geschrokken zijn van de olifant.wij zijn nu in nice op vakantie maar 14 dagen en mis kobe nu al .
  Dat zal wel het moeilijkste zijn van alles steeds weer afscheid nemen
  Liefs elja

 3. Marianne Sprey schreef:

  Klopt! Overigens hebben we na de schik ook wel erg gelachen om het olifantengebeuren. Inderdaad is het afscheid nemen helemaal niet leuk. Gelukkig zijn we ook regelmatig in Nederland. Jullie beiden nog een hele fijne vakantie in Nice!

 4. Marianne Sprey schreef:

  Dank je. Wat leuk dat jullie naar Uganda gaan. Alvast een goede reis gewenst en een hele fijne tijd daar met jullie vrienden en kennissen.

 5. Dirk Wolse schreef:

  Dag,
  wat leuk om een foto van Thembie te zien en jullie kleinzoon. Uiteraard ook van schoonzoon. Fijn om weer een bericht van jullie te lezen. Groet ook van Wilma, Dirk

 6. Marianne Sprey schreef:

  Dank je wel. Hartelijke groeten terug aan jullie beiden.

 7. Frida schreef:

  Wat een leuke foto’s en wat een leuk verhaal!
  Wij zijn nu in de Provence op vakantie, heel anders, maar voor ons ook al spannend genoeg:-).
  Groetjes, Jurrien en Frida

Geef een reactie